Telecabina Bușteni

Telecabina care duce direct pe Platoul Bucegi pleacă din spatele hotelului. Odată ajunși în vârf, sunteți foarte aproape de toate atracțiile turistice principale ale munților Bucegi.

Mânăstirea Caraiman

La 5 minute de mers pe jos de la hotel, se afla Manastirea Caraiman. Aceasta fost infiintata in anul 1998 la initiativa preacuviosului parinte Gherontie Puiu. Ea se afla situata la poalele muntilor Bucegi, strajuita de sus de „Crucea de pe Caraiman“, ridicată in 1928, la altitudinea de 2291 m, era cea mai înaltă structură metalică situată într-o zonă montană. 
Aflata in orasul Busteni, un oras turistic prin excelenta, prin care se face tranzitul dinspre Bucuresti spre Brasov si culoarul Bran - Rucar, Manastirea Caraiman este un loc de reculegere si de intoarcere spre Dumnezeu. 

Cititi mai mult


Trasee Montane

Pentru cei ce vor să descopere măreția munților pe jos, hotelul nostru este punctul perfect de plecare, el fiind începutul principalelor 3 trasee montane din Bușteni. Acestea sunt:

Triunghi Albastru: duce la cabana Piatra Arsa (alt. 1950m)

Punct Roșu: duce la Stâna Regală (alt. 1270m)

Cruce Albastră: duce la Cabana Babele de pe Platoul Bucegi(alt. 2200m)

Faceți click aici pentru a descărca harta completă a traseelor. (30MB).


Munții Bucegi

Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km2, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurându-se între Valea Prahovei la est și culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest; cade brusc spre nord către depresiunea Bârsei și spre sud, până la contactul cu Subcarpații de curbură. Se întinde pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov. Fiind de o mare complexitate structurală și morfologică, masivul apare ca o cetate naturală, cu incinta suspendată la 1600 – 2500 m, sprijinită de abrupturi puternice.

Citiți mai mult

Babele

Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situată sub vârful cu același nume și este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi.

Babele sunt „martori de eroziune”, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume.

Citiți mai mult

 

Sfinxul

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2.216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănărea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-ul bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi intr-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi măsoara 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Citiți mai mult


Crucea Eroilor Neamului sau Crucea de pe Caraiman

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni.

Citiți mai mult


Vârful Omu

Vârful Omu din Munții Bucegi este vârful muntos clasat al unsprezecelea între vârfurile muntoase din România, situat în Masivul Bucegi, reprezentând cel mai înalt punct al acestui masiv. Altitudinea sa este 2.505 metri, după alte măsurători, 2.507 metri, la baza bolovanului de pe varf, sau 2.514 metri in varful acestuia. Este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum și de pe Valea Prahovei.

Citiți mai mult


Zona Padina - Bolboci

Lacul Bolboci este un lac de acumulare în Masivul Bucegi, pe râul Ialomița, în spatele barajului Bolboci, cu un volum util de 13 milioane m³. În lacul Bolboci se varsă și râul Bolboci.

Cabana Bolboci se află pe malul lacului și a fost construită în 1928. Până în 1971 putea fi folosită doar vara, pentru ca nu avea sobă și nu era acoperită cu tablă. Este la o distanță de 8 km de Sinaia și la 10 km (2 ore de mers) de Peștera Ialomiței.

De asemenea, această zonă este cunoscută pentru festivalurile care au loc aici anual.

Webdesign by Dreamwork.ro